UDRUŽENJE PORODICA KIDNAPOVANIH I UBIJENIH NA KIM TRAŽI PRAVDU ZA ŽRTVE LOGORA O

Nedelja, 10. februar 2019, 17:15

|

Izvor: Novosti,Tanjug

|

|

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i porodice „Kosmetskih žrtava" traže pravdu za žrtve ubijene i mučene u logorima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i navode da u protivnom neće podržati Specijalni sud za zločine OVK.
 
U apelu upućenom Ministarstvu pravde, Specijalnom sudu u Hagu i Vladinoj komisiji za kidnapovana, nestala i ubijena lica, Udruženje porodica traži pravdu za žrtve logora i krematorijuma „Klečka“, logora i masovne grobnice „Radonjić jezero“, logora i masovne grobnice „Glođane“, logora i grobnice „Volujak“, logora „Likovac“ i „Lapušnik i logora i masovne grobnice „Mališevo".
 
"Upozoravamo, ako ne budu uhapšeni komandanti zločinačke ratne koalicije „OVK-a", udruženje „Kosmetskih žrtava“, neće priznati taj nepravedni sud, niti će slati svoje svedoke u Hag," navodi se u saopštenju.
 
Porodice „Kosmetskih žrtava" i državne institucije Ministarstvo pravde i Vladina komisija za kidnapovana, nestala i ubijena lica, dostavili su Specijalnom sudu u Hagu, čvrste dokaze za otmice i ubistva protiv svih komandanata terorističke OVK podseća Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.
Facebook

Vreme