TRI OFICIRA NEKADAŠNJE OVK POZVANA NA ISPITIVANJE U HAGU

Petak, 07. decembar 2018, 18:33

|

Izvor: Gazeta Ekspres, Beta

|

|

HAG - Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je početkom decembra na ispitivanje tri bivša oficira nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), medju kojima je i jedan bivši poslanik kosovske skupštine, preneo je portal GazetaExpress.Portal je naveo da je identitet tih osoba poznati redakciji.
 
U odgovoru na pitanje redakcije portala, iz kancelarije Specijalnog tužioca Džeka Smita navedeno je da ne daju informacije o slučajevima koji su u toku, kao ni informacije o vremenu kada bi mogle da budu podignute moguće optužnice.
 
Televizija KTV javlja da ima informacije da su istražitelji Specijalnog tužilaštva bili na Kosovu i pregovarali o mogućoj predaji osumnjičenog bivšeg poslanika kosovske skupštine.
 
"Ima izgleda da se u januaru postigne sporazum i da se on vrlo brzo dobrovoljno preda", javlja KTV.
 
Prištinski portal je preneo da je bivši poslanik koji je navodno dobio poziv tužilaštva, odbio da odgovara na pitanja redakcije GazetaExpress.
 
Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo su institucije koje su formirane zakonom usvojenim u kosovskoj skupštini 2015. godine kao rezultat izveštaja švajcarskog senatora Dika Martija koji je 2011. godine prihvaćen kao dokument Saveta Evrope.
 
Facebook

Vreme