Tači potvrdio prisustvo!

Utorak, 03. decembar 2013, 16:21

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BRISEL, 03.12.2013. - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozdravila ishod izbora na Kosovu i najavila da će se s premijerima Dačićem i Tačijem ponovo sastati u Briselu 5. decembra.

 

"Razgovaraćemo o tome kako da ostvarimo napredak u preostalim pitanjima u sprovođenju sporazuma iz aprila. Ovo je posebno važno u svetlu predstavljanja mog novog izveštaja o dijlogu na Savetu (ministara EU) u decembru", rekla je Ešton.

Visoka predstavnica EU je u saopštenju izrazila zadovoljstvo zbog glatkog održavanja drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu u nedelju, 1. decembra, i čestitala glasačima. 

"Ovi izbori presudni su za budućnost Kosova i za proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", navodi se u saopštenju kabineta Ešton.

Ešton je zahvalila OEBS-u za neumorne napore za olakšavanje izbora na severu i pohvalila glavnog posmatrača Roberta Gualtjerija i Posmatračku misiju EU zbog napornog rada.

Tači potvrdio da ide na razgovore sa Dačićem

 

 

Premijer Kosova Hašim Tači potvrdio je danas da će se 5. decembra u Briselu sastati sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem. 

Tači je rekao da će se na sastanku razgovarati o funkcionisanju policije Kosova na celoj teritoriji, instaliranju pravosudnog sistema prema kosovskom zakonodavstvu i na severu Kosova, kao i o funkcionisanju carinskog sistema.

Izvor: B 92

Facebook

Vreme