Tači: Sednica sazvana ilegalno

Utorak, 07. oktobar 2014, 17:56

|

Izvor: KIM Radio

|

|

PRIŠTINA - Lider DPK Hašim Tači izjavio je da poslanici te stranke neće prisustvovati "nezvaničnoj i ilegalnoj sednici Skupštine Kosova, 9. oktobra".

 
On je danas razgovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, koja je počela još jedan krug konsulatacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka povodom prevazilaženja trenutne političke situacije na Kosovu.
 
Tači je nakon sastanka rekao novinarima da je sa predsednicom Kosova imao veoma korektan razgovor u cilju postizanja sporazuma sa ostalim političkim skrankama u Skupštini Kosova, a u vezi sa izborom predsednika parlamenta. 
 
DPK poziva da se poštuje volja građana i Ustav Kosova, rekao je Tači, dodavši da ta stranka neće promeniti svoj stav. 
 
Tači je dodao da DPK neće prisustvovati na, kako je rekao, "nezvaničnoj i ilegalno sazvanoj sednici Skupštine Kosova 9. oktobra". 
 
Predsednica Jahjaga će tokom dana razgovarati i sa ostalim liderima parlamentarnih stranaka u Skupštini Kosova, kako prenose prištinski mediji, o mogućnostima da stranke daju predloge o prevazilaženju institucionalne blokade. 
 
Prištinski mediji javljaju i da je i dalje pod znakom pitanja održavanje nastavka sednice Skupštine Kosova 9. oktobra. 
 
Kako su Tanjugu rekli izvori iz koalicije DSK-ABK-IK i Samopredeljenje, poziv za sednicu poslat je predsedavajućoj skupštine Fljori Brovini i predsednici Kosova, a Sekretarijat parlamenta zadužen je da poslanike pojedinačno obavesti o zasedanju.
Facebook

Vreme