STEFANOVIĆ: NELEGALNI OBJEKAT NA KOPAONIKU ĆE DO POSLEDNJE CIGLE BITI SRUŠEN

Sreda, 07. avgust 2019, 16:03

|

Izvor: N1

|

|

NOVI SAD - Tačno godinu dana traje prebacivanje odgovornosti dva ministrastva - građevine i unutrašnjih poslova - za to što nelegalan objekat od hiljadu kvadrata na vrhu Kopaonika nije srušen, ali je danas ministar policije Nebojša Stefanović obećao da će najkasnije do kraja godine to biti učinjeno.
 
Ministarstvo građevine tvrdilo je da to ne može da uradi bez asistencije policije, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštavalo da ne može da asistira bez potvrde o prethodnom pokušaju rušenja.
 
Danas, od ministra policije, stiže jasno obećanje, da od objekta vrlo brzo neće ostati ništa.
 
"Nesporno je da je objekat nelegalan i ono što mogu da vam kažem jeste da će taj objekat do poslednje cigle biti srušen. Neće ostati trunčica od njega. Pokazaće se vladavina prava", poručio je Stefanović.
 
On je rekao da će se poštovati sve procedure kako bi se izbegla "bilo kakva mogućnost žalbi i daljeg pravnog formalnog sudskog odugovlačenja postupka, da ne bismo mi bili izloženi nekom postupku koji bi mogao da ima i posledice po Republiku Srbiju".
 
"Verujem, ne bih da ograničavam da sad kažem biće za dva meseca pa da ne bude, pa da mi onda kažete... Hajde da kažemo do kraja godine, ali ja mislim mnogo brže, do poslednje cigle, do poslednjeg crepa taj objekat će biti srušen i uklonjen sa te lokacije", rekao je Stefanović.
Facebook

Vreme