Srpski dobrovoljci u Sevastopolju

Sreda, 05. mart 2014, 16:33

|

Izvor: RTV Mir

|

|

SEVASTOPOLJ, 05.03.2014. - Dobrovoljci iz Srbije koji su se predstavili kao pripadnici "Četničkog pokreta", stigli su u Sevastopolj, javlja agencija Itartas, a prenosi RTS.

 

Mi predstavljamo "Četnički pokret" i nas možete uporediti sa kozacima u Rusiji. Naš cilj je da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovde sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Evropa finansiraju opoziciju i oni govore da hoće u Evropu, a sve je to laž - rekao je Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde "Vukovi", navodi ruska agencija Itartas. 

"Nas su pozvali kozaci i mi smo se odazvali. Za vreme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovde", rekao je Mališić.

Na pres-konferenciji dobrovoljci su još rekli da ne očekuju masovni dolazak iz Srbije "jer smo mi mali narod", ali i da gaje veliku ljubav prema Rusiji.

U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad.

Izvor: RTS

Facebook

Vreme