"Srpska produžena ruka Srbije"

Utorak, 03. decembar 2013, 18:07

|

Izvor: RTV Mir

|

|

PRIŠTINA, 03.12.2013. - Politički analitičar iz Prištine Iljir Deda ocenio je danas da pobeda liste "Srpska" praktično znači instaliranje Srbije po kosovskim opštinama.

 

On, naime, tvrdi, da je ta lista "produžena ruka" Srbije na Kosovu.

Deda je za dnevnik "Tribuna" rekao da smatra da sada treba da dođe do pauze u dijalogu u Briselu dok ne bude došlo do promene vlasti u Prištini nakon parlamentarnih izbora, jer dijalog, kako je rekao, ne može nastavi vlada koja nema legitimitet.

On je dodao i da su lokalni izbori velika pobeda naroda Kosova, koji je pokazao političku zrelost, po njegovom mišljenju - mnogo veću nego što je ima veći deo političkog estabilišmenta. 

Narod je kaznio one koji su loše vladali tokom prethodnog mandata, dodao je on. 

Deda nije jedini koji ovih dana aktuelizuje pitanje parlamentarnih izbora, posle rezultata lokalnih. 

Portal Koha. net ocenjuje da su nedostatak izborne reforme, angažovanje aktuelne vlade u dijalogu u Brisleu i ne baš zadovoljavajući rezultati na pojedinih političkih partija na lokalnim izborima učinili da opada entuzijazam za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. 

"Blokiranje rada Skupštine Kosova oko prodaje PTK i usvajanje budžeta bilo je stvorilo utisak da Kosovo ide na vanredne izbore veoma brzo, ali je entuzijazam pao nakon loših rezultata na lokalnim izborima glavnih političkih partija" prenosi portal koha. net. 

Taj portal prenosi i da su predstavnici stranih ambasada u Prištini skrenuli pažnju liderima političkih partija da ne treba da razmišljaju o izborima sve dok se ne završi izborna reforma i uredi pitanje garantovanog učešća za manjinske zajednice na Kosovu.

Izvor: B 92

Facebook

Vreme