Video

SREDNJA ŠKOLA NIKOLA TESLA LEPOSAVIĆ

Petak, 04. oktobar 2013, 16:06

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - U Srednjoj tehnickoj skoli Nikola Tesla u Leposavicu,ove godine kao i prosle popunjen je broj ucenika u svim odeljenjima,svih obrazovnih profila.Direktor skole Sladjan Radovic kaze da je zadovoljan samim brojem ucenika i da je zainteresovanost uvek najveca za podrucije rada ekonomske skole i gimnazije.U planu je,istice on,otvaranje novih obrazovnih profila vec naredne godine.

Opremljenost same skole je na visokom nivou i sama skola poseduje sve sto je potrebno za odvijanje nastave ali postoje tu i izvesni problemi druge prirode. Ali to nisu jedini problemi u skoli.

Da se i sami ucenici suocavaju sa problemima,opterecenjima i krizama,govori i nedavno sprovedeno istrazivanje po kome oni,kao osnovni i najveci problem navode zastarelost sistema obrazovanja,odnos profesora i djaka ali manjak vanskolskih aktivnosti.

Nedovoljna iskoriscenost obrazovnog potencijala,kao i sam sistem,glavni su problemi srednjoskolaca ali na drugoj strani,postojanje djackog parlamenta vec nekoliko godina unazad,sa sijaset zanimljivosti vezano za ucenike,pravi ravnotezu u laksem prevazilazenju djackih kriza,kaze pedagog skole,Milica Premovic.

Obrazovanje samo po sebi nosi dozu odgovornosti pa i problema ali problemi ne moraju da budu tako drastični da bi bili veliki onima koje muče

 

 

Realizacija:Rtv Mir

Facebook

Vreme