SRĐAN MARKOVIĆ POKAZAO MODRICE I PORUČIO - OVO JE POZDRAV OD VUČIĆA

Nedelja, 11. avgust 2019, 17:12

|

Izvor: N1

|

|

BEOGRAD - Student Srđan Marković i jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona", kojeg je u subotu uveče napalo obezbeđenje ispred zgrade Predsedništva, podigao je majicu na konferenciji za medije i pokazao modrice koje je zadobio u predelu stomaka i rebara. Opoziciji je poručio da ne učestvuje u farsi i imitaciji dijaloga."Ovo je vlast Aleksandra Vučića, vlast strahovlade, pretnje i prebijanja", rekao je Marković pokazujući modrice koje je dobio posle sukoba sa obezbeđenjem ispred zgrade Predsedništva tokom protesta "1 od 5 miliona".  
 
On je posle incidenta ispred Predsedništva završio u Urgentnom centru, a kako kaže konstatovane su mu povrede nagnječenje rebara i nagnječenje levog potiljačnog dela glave.
 
Marković je rekao da ispred Predsedništva najverovatnije nisu bile samo Kobre, već i dodatno obezbeđenje i od VBA zatražio odgovor ko je u subotu veče bio dežurni starešina i ko je izdao naređenje da se on prebije i baci preko ograde. Zatražio je i odgovornost za, kako kaže, nepotrebnu i nelegulnu primenu sile.
 
"Građani su bili mirni i držali su se dogovora, nikoga nisu napadali", istakao je Marković.
 
Ponovio je da je sa policijom i pripadnicima obezbeđenja postojao usmeni dogovor da se ispred ulaza u Predsedništvo ostave zahtevi za održavanje fer izbora, ali je taj dogovor, kako kaže, prekršen.
 
"Da li je to pokazatelj kako bi izgledao svaki dogovor? Da li to znači da u trenutku kada treba da se sprovede dogovor sa vlastima, onda je puj pike - ne važi?", upitao je Marković.
 
 
Predsednika Aleksandra Vučića i vladajuću stranku optužio je da pred kamerama pokušavaju da prikriju nasilje nad neistomišljenicima imitacijom dijaloga, a opoziciji je poručio da sedenjem za istim stolom podržava tu imitaciju.
 
"Gospodo Vučićeva, imate 42 tačke i rok do 1. septembra. Ili ispunite ili bojkot. Za okruglim stolom nema pregovora, ili 42 tačke ili bojkot. Pozivamo opoziciju da ne bude saučesnik u farsi i ne bude alibi Aleksandru Vučiću", poručio je Marković.
 
On je prekinuo konferenciju posle pitanja novinarke Pinka i optužbe da je pozivao na nasilan upad u zgradu Predsedništva.
Facebook

Vreme