Srbiju i Rusiju vezivaće budućnost

Petak, 01. avgust 2014, 17:49

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što Srbiju i Rusiju vezuje sadašnjost kao što ih je vezivala i prošlost, a da će ih, stalnim unapređenjem bilateralne saradnje, vezivati i budućnost.
 
Nikolić je razgovarao sa Konstantinom Kosačovom, šefom Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju RF i sa Valerijom Rjazanskim, predsednikom Komiteta za socijalnu politiku Saveta Federacije.
 
Kosačov i Rjazanski su informisali Nikolića o završetku radova na uređenju ruskog nekropolja u Beogradu i zahvalili na podršci državne administracije Srbije u tom poduhvatu.
 
Kosačov je izrazio nadu da će predsednik Srbije, uz druge svetske lidere, prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom sledeće godine u Moskvi.
 
U oktobru se, na poziv predsednika Nikolića, očekuje dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, na obeležavanje 70 godina od oslobođenja glavnog grada Srbije u Drugom svetskom ratu, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
 
Dačić sa Kosačovom o daljem unapređenju odnosa
 
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je rukovodioca Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika koji žive u inostranstvu i humanitarne saradnje Ruske Federacije, Konstantina Kosačova. 
 
U otvorenom i prijateljskom razgovoru pozitivno je ocenjena dosadašnja saradnja u ovoj oblasti i razmotreni planovi za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Konstantin Kosačov boravi u Beogradu povodom otvaranja renoviranog ruskog spomen-kompleksa "Ruski nekropolj" na Novom groblju.
Facebook

Vreme