"Srbi da odluče o izlasku na izbore"

Petak, 09. maj 2014, 15:51

|

Izvor: Tanjug

|

|

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar Aleksandar Vulin izjavio u Kosovskoj Mitrovici da Srbi sami treba da donesu odluku o učešću na parlamentarnim izborima na Kosovu.
Vulin, koji je sada namestu minustra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, u prošloj vladi bio je zadužen za KiM. On je danas rekao da Srbi treba da donesu odluku o učešću na paralementarim izborima i da ne treba da pitaju Beograd i Prištinu.
Ministar Vulin je dodao da će Beograd svakako dati preporuku u vezi sa ovim pitanjem i da ostaje da se razjasni još nekoliko detalja kao što su rešenja Centralne izborne komisije i pitanje kako treba da izadju na izbore. 
Vulin je kazao da svi treba da saslušaju Srbe na KiM i to kako oni procenjuju da bi bilo najefikasnije da izađu, ako odluče da izadju i da se onda na osnovu toga pravi odgovarajuća strategija koju bi svi trebalo da podrže. 
Na pitanje novinara Tanjuga kakve su šanse da Građanska inicijativa Srpska i Samostalna liberalna stranka nastupe zajedno na predstojećim parlamentarnim izborima Vulin je kazao da se u vezi toga moraju pitati Srpska i SLS. 
"Ja smatarm da je Srbima potrebno jedinstvo, kako će ga izraziti to je drugo pitanje, to je nešto o čemu oni sami moraju da odluče. Dobro bi bilo da naučimo da Srbi na KiM nisu igrače ni Beograda, ni Brisela, ni Prištine, već razumni ljudi koji možda po prvi put podlučuju o svojoj sudbini", kazao je Vulin.
 
Uskoro imenovanje direktora kancelarije za KiM
 
Vuliun je izjavio danas da će vrlo brzo biti imenovan direktor Kancelarije za KiM i da Srbija na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem brine o pokrajini. 
Vulin je u izjavi novinarima u Kosovskoj Mitrovici kazao da je veoma siguran da će vrlo brzo biti imenovan direktor Kancelarije za KiM, podsetivši da ništa nije stalo što se tiče stvari koje je Kancelarija za KiM i ranije radila. 
Šta god je bilo potrebno Kancelarija je ispunjavala svoju funkciju, ali da to lice (direktor Kancelarije) treba što pre da se postavi, rekao je Vulin i naglasio da svaki ministar u Vladi Srbije brine o Kosovu i Metohiji, a na prvom mestu o KiM najviše brine predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 
Nemojte uopšte da sumnjate da se i za jedan sekund briga države Srbije smanjila prema pokrajini, naglasio je Vulin dodajući da formiranje Zajerdnice srpskih opština očekuje odmah nakon parlamentarnih izbora na Kosovu.
Facebook

Vreme