"SPREMAN SAM ZA RAZGOVORE O KOMPROMISNOM REŠENJU ZA KOSOVO"

Četvrtak, 11. oktobar 2018, 16:30

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

KRALJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će se tek za 15 do 20 godina videti da je "za budućnost Srbije bolja" njegova ideja o kompromisnom rešenju za Kosovo, iako je, kako je rekao, naišla na opšte protivljenje. 
 
Odgovarajući na pitanja novinara u Kraljevu, gde je prisustvovao početku izgradnje nove fabrike nemačke kompanije "Leoni", Vučić je kazao da je uvek spreman za razgovor o kompromisnom rešenju za Kosovo, ali da ono nije na vidiku. 
 
"Video sam opšte protivljenje javnosti za ono što sam mislio da ponudim, teško mi je zbog toga jer mislim da je moja ideja bila bolja za budućnost Srbije, ali to će se videti tek za 15 do 20 godina. Ne mogu da promenim volju naroda, s tim morate da se saglasite, ali i narod treba da zapamti da sam bio za drugačije rešenje", rekao je predsednik Srbije. 
 
Upitan o izjavi predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da Srbija kleveta Hrvatsku u razgovorima s predstavnicima međunarodne zajednice, Vučić je kazao da nije primetio da se Srbija bavi Hrvatskom u tim razgovorima.
 
"Nikad o njima ne pričam u međunarodnoj zajednici, već gledam da svaki sekund iskoristim za pametne stvari, da razgovaramo o ekonomiji, o našim odnosima s Prištinom. Plenković mi nije na pameti, ali imaćemo mi i Hrvati dobre odnose u budućnosti, to je sila prilika, shvatiće to i Plenković", kazao je Vučić.
 
Predsednik Srbije izjavio je i da "nije naročito srećan" zbog izjave člana Predsedništva BiH Željka Komšića, da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da ne želi da to komentariše jer Beograd želi dobru saradnju sa BiH i sa svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva. 
 
Komentarišući održavanje skupa novinarskih udruženja pod nazivom "Srbija posle Vučića", i ocene pojedinih novinara da će posle njegove vlasti Srbija biti "spaljena zemlja", Vučić je rekao da će morati da održe još desetine hiljada takvih tribina pre nego dočekaju njegov odlazak sa vlasti, jer "narod za njih i njihove neće da glasa". 
 
"Ja nijednu fabriku nisam zatvorio, a otvorio sam desetine pa i stotine. Na mnogo mesta sam otvarao fabrike a oni ništa, nego su ih samo zatvarali. Ako je to spasavanje a ovo spaljivanje, onda je neko pobrkao lončiće. Srbija posle Vučića biće uspešnija zemlja, jer sam mnogo za to radio i još ću", rekao je on. 
Facebook

Vreme