SLS: OČEKUJEMO KONKRETNU REAKCIJU EU

Četvrtak, 10. januar 2019, 19:20

|

Izvor: RTK 2

|

|

PRIŠTINA - Samostalna liberalna stranka poslala je saopštenje u kome navodi da je danas na prelazu Merdare oko 4 časova ujutru zadržan član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i savetnik u ministarstvu rada i socijalnog staranja u kosovskoj vladi Nebojša Jakovljević od strane pripadnika MUP-a Srbije gde je sačekao predstavnike Bezbednoste informativne agencije radi ispitivanja. 
 
"Jakovljević je na put za Beograd pošao sa svojim sinom kako bi svog sina odveo na operaciju koja je bila zakazana za 10 časova. Zbog višečasovnog zadržavanja na prelazu Merdare, tačnije do 15h, on nije bio u mogućnosti da stigne na zakazanu operaciju. Podsećamo da su na isti način zadržani i ispitani predsednik i potpredsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović i Boban Stanković", navodi se u saopštenju.
 
U saopštenju SLS-a se ističe da ova stranka ne razume pokušaj zastrašivanja i maltretiranja i po treći put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke i šefa BIA.
 
"Samostalna liberalna stranka ne razume ovaj pokušaj zastrašivanja i maltretiranja i po treći put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke, šefa Bezbednoste informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazu Merdare. Isto tako, po treći put, očekujemo konkretnu reakciju EU i sve ostale domaće i međunarodne nadležne institucije povodom ova tri slučaja zadržavanja kojima smo se obratili i pisanim putem prošle nedelje", navodi se između ostalog u saopštenju.
Facebook

Vreme