SKUPŠTINA KOSOVA USVOJILA ZAHTEV FONDA PENZIJSKE ŠTEDNJE

Sreda, 15. maj 2019, 17:16

|

Izvor: Kosovo 24 sata

|

|

PRIŠTINA - Zasedanje kosovskog parlamenta počelo je sa oko sat vremena zakašnjenja zbog nedostatka kvoruma. Na dnevnom redu sednice našle su se tačke sa prethodnih sednica koje nisu usvojene. Nakon pauze sednica nije nastavljena.
Sednica Skupštine je počela predlogom poslanika Mergima Lushtakua iz Demokratske partije Kosova koji se odnosi na prvi amandman Nacrta zakona Centralno evrpskog sporazuma o slobodnoj trgovini.
 
’’Poštovani poslanici, poštovani predsedniče već par puta smo imali ovaj Nacrt zakona pred sobom i znamo koji poslanici i koje stranke neće glasati. Konkretno, sa većinom stranaka smo se složili da ova izmena bude izglasana na Skupštini. I prethodni put nismo vratili Nacrt zakona pred komisijom, već smo odlučili da to uradimo na sednici. Zato sam i izneo ovaj predlog na osnovu svih dosadašnjih zaključaka’’, kazao je Lushtaku.
 
’’Nema potrebe da kasnimo sa sednicom. Postoje politički stavovi i možete glasati kako god želite’’, kazao je Kadri Veseli predsednik Skupštine Kosova.
 
Povodom glasanja za određene Nacrte zakona primedbe je uputio i Avdullah Hoti ispred Demokratskog saveza Kosova.
 
‘’Ne verujem da se za neki predlog može zahtevati glas od poslanika po pitanjima koja su suprotna poslovniku. Nijedan amandman ne može biti u ovoj fazi, tako da se o tome nije diskutovalo ni na skupštinskoj komisiji’’, rekao je Hoti.
 
Kosovski parlamentarci usvojili su zahtev Fonda penzijske štednje Kosova koji se odnosi na godišnju taksu za tekuću godinu, dok drugo glasanje Nacrta zakona o rudnicima i mineralima nije usvojeno.
 
Poslnici Skupštine Kosova danas su odlučivali i o formiranju Ad hok komisije za izbor pet članova Borda Radio televizije Kosova. Ispred DSK predloženo je da članovi komisije budu poslanici Armend Zemaj i Doruntina Maloku, dok je Memli Krasniçi ispred DPK predložio formiranje dve odvojene komisije.
 
‘’Predlažem da se osnuju dve posebne komisije. Mislim da će biti previše da jedna komisija odlučuje o izboru pet članova Borda RTK. Znam da kasnimo sa ovom tačkom, ali biosnivanje ovih komisija bolji i transparentniji rad‘’, naglasio je Krasniçi.
 
Inače, mediji na Kosovu su pre par dana pisali da kosovska Skupština nije održala nijednu sednicu skoro mesec dana.
Facebook

Vreme