Škola u Lapljem Selu bez drva za ogrev

Ponedeljak, 03. februar 2014, 15:50

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LAPLJE SELO, 03.02.2014. - Škole koje funkcionišu unutar objekata OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu nalaze se u teškoj situaciji jer imaju malu količninu drva za ogrev. Nadležni iz Opštine Gračanica najavljuju da će problem ubrzo biti rešen.

 

Đaci koji školu pohađaju u Lapljem Selu mogli bi da zateknu hladne učionice ukoliko se ne reši problem snabdevanja ogrevom, koga ima samo za još par dana.

Direktor Ekonomske škole Živorad Lažić kaže da je situacija sa ogrevom loša jer se učionice greju od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno uveče.

“U decembru smo kupili drva i tek sada možemo da ih platimo. Opština Gračanica nam je pomogla tako što nam je dala 24 metara drva i kasnije još 10 metara, ali će to trajati, u najboljem slučaju, do srede. Nama ovde u školi, uključujući i isturena odeljenja Osnovne škole „Miladin Mitić“ u Čaglavic i Preocu, dnevno treba 2,5 do 3 metra drva”, rekao je Lazić KIM radju.

Iako su direktori obrazovnih ustanova koje se nalaze u Lapljem Selu upozoravali na ovaj problem, od nadležnih su dobijali obećanja koja do danas nisu ispunjena.

“Sve tri škole su početkom prošle godine podnele zahtev Kancelariji za Kosovo i Metohiju da nam se ugradi centralno grejanje. Očekivali smo da taj problem bude rešen pre početka nove školske godine, međutim to nije završeno. Obećali su da će to biti završeno u toku letnje pauze”, istakao je Lazić.

U opštini Gračanica tvrde da će uskoro pronaći rešenje za ovaj problem. Direktor odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Dragan Dimitrijević rekao je da je opština već pomagala školama koje su ostale bez ogreva dopremajući im manje količine drva.

“Nećemo dozvoliti da nastava bude obustavljena zbog ogreva. Problem će uskoro biti rešen i veće količine drva za ogrev će biti dopremljene školama”, kazao je Dimitrijević.

Osim Ekonomske, u Lapljem Selu su smeštene i Osnovna škola “Miladin Mitić” i Gimnazija izmeštena iz Prištine.

Izvor: KiM radio

Facebook

Vreme