Šarić tražio suočenje sa svedocima saradnicima

Petak, 01. avgust 2014, 17:50

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Optuženi za organizovanje šverca 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu Darko Šarić zatražio je od Specijalnog suda u Beogradu da mu tokom proseca omogući suočavanje sa svedocima saradnicima i optuženima koji su sklopili nagodbe sa tužilaštvom.
 
"Gospodine sudijo, jel pošteno da o meni govore ljudi koje ja u životu nisam video? Dovedite ovde svedoke saradnike i ove ostale, da mi u oči kažu da me poznaju. To je laž. Sve je meni Dragan Dudić Fric pričao, šta je dogovoreno na sastanku na Zlatiboru (na Jelovoj Gori, kom je prisustvovao Dudić ubijen u kotoru 2010)", rekao je Šarić u nastavku današnjeg suđenja.
 
On jer istakao da devet optuženih koji su potpisali sporazume o priznanju krivice, poznaje samo jednog.
 
Tvrdeći da je javnosti prikazan kao najveći zločinac, atentator, on je zaključio da "prema teroristi nema milosti".
"Mene je sahranio sa Papajom (general policije, bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović) svedok saradnik Nebojša Joksović, i to sve zbog novca koji sam mu dao da kupi štampariju. Jedva čekam dan da ispričam sve", rekao je Šarić i najavio da će svoju odbranu izneti u nastavku suđenja u septembru.
 
Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao da se ne oseća krivim ni pojednoj optužnici, niti po jednoj tački, kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova.
 
Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.
 
Na optuženičkoj klupi su Šarcih, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović I Mišić Aleksandra.
 
Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivicnih dela.
 
U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.
 
U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.
 
Za njima je raspisana Interpolova poternica.
 
U drugom postupku, koji se nastavlja 14. maja, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...
Facebook

Vreme