SAMOOPREDELJENJE PODNELO TUŽBU VRHOVNOM SUDU

Utorak, 12. novembar 2019, 17:03

|

Izvor: Kosovo Online,Indeksonline.net

|

|

PRIŠTINA - Član Centralne izborne komisije Adnan Rustemi optužio je Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) da radi na štetu Pokreta samoopredjeljenja i poručio da su tri njihova kandidata za poslanike podnela žalbe Vrhovnom sudu na u dobrani prava da budu poslanici prvobitnom odlukom CIK, prenosi Indeksonline.
 
„Jučerašnja odluka IPŽP-a nema nikakve veze sa izbosrnim procesom, regularnostima ili nepravilnostima, kao ni sa pravom glasa i legalnošću glasanja. Imaju samo jedan problem i jedan cilj. To je pobeda Pokreta samoopredeljenja, a cilj je bio da se smanji broj naših poslanika….ali oni ne mogu ostvariti taj cilj. Pre nekoliko nedelja IPŽP  dva puta je odbio žalbe  na glasove iz Srbije“ napisao je Rustemi na fejsbuk profilu.
 
Rekao je da je odluka doneta „kupovinom IPŽP“, a ona će „ostati samo finansijska valuta“ jer su u Samoopredeljenju uvereni da su te odluke u osnovi političke prirode.
 
 Naša tri kandidata, Enver Haljiti, Arta Bajraljia i Alban Hiseni, koje je CIK proglasio kao poslanike pobedničke liste Pokreta, žalili su se Vrhovnom sudu protiv odluke IPŽP-a, u odbranu njihovog prava da budu izabrani poslanici, kao i u odbranu glasova građana koji su svoje poverenje poklonili Samoopredeljenju.
Facebook

Vreme