RILIND BERIŠA POZVAN U HAG ZBOG CURENJA INFORMACIJA?

Subota, 10. avgust 2019, 18:17

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Službenik Ministarstva pravde iz Prištine Rilind Beriša, koji je u vreme sukoba na Kosovu imao osam godina, pozvan je na razgovor u Specijalni sud u Hagu zbog navodnog curenja osetljivih informacija.
 
Isprva je nejasno bilo zašto je dobio poziv jer je Beriša imao samo 8 godina u vreme sukoba, piše Gazetaexpress.com.
 
Međutim, izvori ovih novina ukazuju da Beriša, koji radi u kancelariji Specijalnog suda za zaštitu potencijalnih optuženih, nije osumnjičen za bilo kakav "zločin" u ratu, već je ispitivan zbog navodnog curenja osetljivih informacija iz kancelarije.
 
Razlog Berišinog poziva nije imao nikakve veze sa onim čega se sećao, navodi dalje Gazeta ekspres, već sa funkcijom koju trenutno obavlja u Ministarstvu pravde u Kancelariji za zaštitu potencijalno optuženih od Specijalnog suda.
 
Dobro obavešteni izvor rekao je ovom mediju da je razlog poziva u Hag bio taj što je počinio neke zakonske povrede tokom vršenja dužnosti u kancelariji za zaštitu optuženih. Takođe se sumnja da su ilegalno procurile neke informacije iz kancelarije.
 
Gazeta ekspres je stupila u kontakt s Berišom da bi videli njegov stav o toj temi, ali on je odbio da odgovori na pitanja. Isto je to učinio i Driton Lajci, koji je šef ove kancelarije.
Facebook

Vreme