<

Restrikcije struje na severu KiM po sistemu 4-1 zbog radova u trafostanici Valač

Utorak, 14. novembar 2017, 18:32

|

Izvor: Radio kontakt plus

|

|

KOSOVSKA MITROVICA - Do kraja  ove nedelje zbog  radova u trafostanici Valač, potrošače na severu Kosova i Metohije očekuju povremena  restriktivna isključenja električne energije po sistemu 4-1, kaže za Kontakt Plus glavni dispečer Elektrokosmeta  Sever  Zoran Obradović.Što se tiče termina restrikcija narednih dana, Obradović je precizirao da će se sprovoditi  po sistemu 4-1 (4sata pod naponom, jedan sat bez napona) do 18.30h u užoj  gradskoj  zoni.
 
U toku su radovi na kapitalnom transformatoru koji će najintenzivniji biti danas i sutra, a završetak se očekuje do 17.novembra. 
 
Obzirom da vremenske prilike ne idu na ruku izvođačima radova, odn. zbog hladnog vremena raste opterećenje  na elektromreži , isključenja  posle 15h mogu biti i po sistemu  4-1,5  odn.sat ipo bez napona.
 
Iz Elektrokosmeta Sever apleuju na građane  da sarađuju i da dok su na snazi restrikcije  isključe potrošače električne energije, kako po uključenju ne bi došlo do ispadanja sistema i kvarova.
 
U Zvečanu će se isključenja sprovoditi po sistemu 4-2, takođe do 18.30h, ali raspored zavisi od tamošnjih rukovodilaca u elektrositribuciji.
 
Restriktivna isključenja električne energije sprovodiće se i u Zubinom Potoku i Leposaviću.
Facebook

Vreme