REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 21.09.2019.

Subota, 21. septembar 2019, 16:31

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Prištinski publicista Veton Suroi ocenio je da je Kosovo "nazadovalo" u brojnim aspektima od proglašenja nezavisnosti a da su parlamentarni izbori 6. oktobra, "poslednji trenutak" da se na Kosovu dogodi prekretnica. On je kazao da u Demokratskom savezu Kosova postoji "reformistička energija" zbog činjenice da je za premijera predložena žena koja se kako je naveo, "protivila 'zarobljavanju' države" i bila "manjinski glas" u DSK, i dodao da i Samoopredeljenje ima "reformistički" plan.Govoreći o dijalogu Kosova i Srbije, Suroi je naveo da je najpre potrebno ispraviti "velike nepravilnosti" tokom dosadašnjeg procesa i da Vlada Kosova mora definisati sopstvenu spoljnu politiku, a unutar nje i politiku prema Srbiji.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Dugo ga nismo čuli. Oduvek se od njega očekivale velike misli i velike reči ali on već dugo nije ništa govorio. Što se mene tiče i prema onome šta je rekao nije morao ni sada. 
 
02… Od prvog do šestog sastanka na Fakultetu političkih nauka menjale su se teme, ali i učesnici. Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo navodi za RTS da je nakon šeste runde razgovora, postignut izvestan napredak, da su od SNS-a dobili dokument sa predlogom konkretnih mera."Mi smo u sredu dobili dokument koji je izradila vladajuća stranka SNS, do juče je prerađivan, očigledno je dodato još nekoliko mera, pošto nam je stalna konferencija gradova i opština takođe učestvovala na poslednjem sastanku i dala svoje preporuke koje su uključene, tako da smo juče dobili dokument koji je usaglašen u okviru vladajuće koalicije, što je pokazatelj da se dosta radilo u međuvremenu", objašnjava Antonijević.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Ovi koji na drskost, cinizam i bezobrazluk vlasti koja je izgubila osećaj ljudskosti i vezu sa razumom pokušavaju da balansiraju, bez obzira na dramatičnu prezentaciju svoje ozbiljne posvećenosti dolasku do rezultata u razgovorima, postaju smešni a sa ovom današnjom izjavom deo lakrdije gde SNS pregovara sam sa sobom, svojim koalicionim partnerima i stalnom konferencijom gradova i opština koja je isto njihova. 
 
03… Ministarstvo prosvete je saopštilo da su se u medijima, nakon nasilja u srednjoj školi u Barajevu, pojavile informacije o još nekoliko slučajeva vršnjačkog nasilja. Ministarstvo ističe da se ti slučajevi nisu dogodili u školskom ambijentu i za vreme školskih aktivnosti.U saopštenju Ministarstva prosvete se navodi da su mediji u školski kontekst stavili situacije vršnjačkog nasilja koje su se dogodile posle nastave i izvan prostorija škola kao u slučaju OŠ "Branko Radičević" (Velika Moštanica), OŠ "Jefimija" i "Prva Obrenovačka osnovna škola" u Obrenovcu, kao i vršnjačko nasilje koje se dogodilo u večernjim časovima u Zemunu.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Da li se nasilje desilo sa ove ili one strane školske ograde ne oslobađa odgovornosti nikoga a ponajmanje prosvetni sistem kao deo sveukupnog nakaradnog sistema, sedam godina posrćućeg društva. Rijaliti programi puni razvrata, vidovite Zorke, čudovišni svemogući eliksiri u medijima sa nacionalnim pokrivanjem, popularizacija amoralnosti, nekvaliteta i šunda, laž i prevara, besomučna pljačka, raslojavanje društva na ekstreme siromaštva i bogatstva, diplome bez znanja, uživanje bez rada, parade koje se ne odriču satane i zloupotreba dece u istim, upravljanje državom od strane najgorih sigurno neće dovesti do napretka društva. Ministarstvo prosvete je deo upravo tog sistema i odgovorno je kao i svi ostali zarđali šrafovi a u slučaju vršnjačkog nasilja kao posledici najviše. Kao i prosvetni radnici koji mu se ne opiru ili su čak i njegov proizvod. 
Facebook

Vreme