REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 16.07.2019.

Utorak, 16. jul 2019, 17:12

|

Izvor: RTV MirLEPOSAVIĆ -01--- U Goraždevcu je obijena f

|

|

LEPOSAVIĆ  -01--- U Goraždevcu je obijena filijala Pošte Srbije. Provalnici su sinoć obili glavna vrata Pošte, i pored toga što su obezbeđena rešetkama.Da je pošta obijena, prvi je primetio radnik koji je oko sedam časova došao na posao.  Zaposleni u Pošti Srbije u Goraždevcu nisu bili raspoloženi da daju izjave za medije.
 
Nenad Radosavljević - komentar: Za 20 godina je to priličan napredak i stabilizacija prilika. Tada su to radili granatama. A još veći napredak je ako nisu “oni” nego “mi”.
 
02--- Policija Kosova saopštila je danas da je u selu Korminjane u opštini Ranilug zaplenjen traktor sa prikolicom natovarenom komercijalnom robom, dok je vozač pobegao. Vozač je napustio vozilo, dok je vozilo sa robom odlukom tužioca upućeno na carinski terminal na dalju proceduru.
 
Nenad Radosavljević - komentar: Garant nije njegov traktor. I garant traktor nema registarske oznake. I garant u daljoj procedure neće biti utvrđen identitet ni etnička pripadnost vozača odbeglog niz kukuruz. Jedino sigurno je da je zaplenjena komercijalna roba poreklom iz Srbije. A Makron ništa!
 
03--- UNMIK osuđuje skrnavljenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu. "Ovakvi nesmotreni postupci prema svetim mestima bude bolna sećanja za članove porodica i samu zajednicu", navodi se u saopštenju UNMIK-a. 
 
Nenad Radosavljević - komentar: Ne znam ko je preveo tekst UNMIK saopštenja ili ko ga je pisao, ako je prevedeno kako treba, ali ovo svakako nije nesmotren postupak već vandalski čin ili zločin počinjen iz međuetničke mržnje.
 
04--- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da iz Berlina i Pariza i dalje stižu zahtevi da Priština ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i ocenio da je cilj toga disciplinovanje Kosova, kako bi prihvatilo rešenje sa nizom kompromisa u konačnom sporazumu sa Beogradom. "Takse nisu samo takse i ne radi se isključivo o trgovini. To je i pitanje koje određuje da li smo država ili ne. Ako se odreknemo taksi pre nego što nas Srbija prizna, biće nam teže da postignemo sporazum u ravnopravnoj poziciji", izjavio je Haradinaj.On je  izrazio spremnost povratku dijalogu sa Beogradom pod uslovom da će u njemu da se razgovara o aranžmanima unutar postojećih granica.
 
Nenad Radosavljević - komentar: I sada meni uopšte nije jasno da li su ovi nesrećnici iz Srpske liste u koaliciji sa njim ili sa Tačijem… Izgleda da su sa obojicom pa šta upali. Važno im je samo da ovaj njihov u Beogradu, šta god da se desi, ostane u sedlu da nastavi da jaše narod srpski u Srbiji a oni na Kosovu i Metohiji.
 
Facebook

Vreme