REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 16.04.2018.

Ponedeljak, 16. april 2018, 17:23

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Danas se navršava tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda. Njegove ubice još nisu pronađene. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 17. marta ove godine rekao da će bezbednosne službe objaviti informacije o ubistvu, ukoliko ih ne objave nadležne institucije na Kosovu. Ove informacije su izostale.Početkom fefbruara o ubistvu Ivanovića govorio je i kosovski predsednik Hašim Tači. On je tada rekao da motivi za ovaj zločin mogu biti kriminalne prirode, kao i da će se otkriti ko su počinioci.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Brzina izricanja laži I obmana od obojice tako velika da se pretvaraju u maglu I nestaju u glavama lakovernog naroda u trenutku izricanja sledećih.
 
02… Vlada Kosova namerava da do kraja meseca podnese predlog zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) u Kosovske oružane snage, uprkos pozivima međunarodnih partnera da se prethodno sprovedu ustavne promene, piše Koha Ditore.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Baš bi bilo zanimljivo da se kladimo da li će predlog zakona proći pa će onda biti natezanja ili će ipak biti sprovedene ustavne promene pa će sve proći bez natezanja. A meni je to isto.
 
03… Predsednik SAD Donald Tramp i dalje želi da se američke trupe u Siriji vrate kući što je pre moguće, saoptšila je Bela kuća, prenosi "Rojters".Agencija podseća da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je Trampa ubedio da u Siriji "dugoročno" zadrži američke trupe."Misija SAD se nije promenila – predsednik je jasno rekao da želi da se američke snage vrate kući što je pre moguće", saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.
 
Nenad Radosavljević – komentar: I šta sada? Da li verovati u pola vesti Rojtersa ili u drugu polovinu ili Makronu ili Sari? Najbolje je ipak direktno pratiti Trampa na tviteru. Tamo tačno piše šta je on mislio dok je kucao tvit. Šta sada misli saznaćemo posle objavljivanja sledećeg.
 
04… Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o reformi putnog sektora u Srbiji.Potpredsednica Mihajlović istakla je da je ministarstvo koje vodi spremno da sprovede sveobuhvatnu reformu ovog sektora.
 
Nenad Radosavljević – komentar: A ja mislio reforme završene. Tuneli, koridori, autoputevi… Svakog dana po jedno ili dva otvaranja, probijanja tunela, najavljivanja sledećih poduhvata,… Najviše najavljivanja i obećanja. Ali od nečega mora da se živi. Mislim neko.
Facebook

Vreme