REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 14.03.2018.

Sreda, 14. mart 2018, 18:36

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel je boravio u Prištini gde je nakon razgovora sa kosovskim zvaničnicima već poslao nekoliko poruka području Zapadnog Balkana – poput toga da nema novog plana SAD-a za Kosovo. Takođe govorio je i o destruktivnoj ulozi Rusije u većem delu Balkana koja, kako je naveo, podriva demokratske institucije. “To nije ni u ruskom, niti u interesu naroda regiona", poručio je Mičel u ponedeljak u Prištini.

Nenad Radosavljević – komentar: A on odlično zna šta je u interesu Rusije i baš se za nju nešto sekira. 
 
02… Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa Vesom Mičelom imao dobar, otvoren, sadržajan i bitan razgovor za odnose između Srbije i SAD.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Svi su Vučićevi razgovori, navikli smo uz Pink, inače dobri, otvoreni i sadržajni. Ovo, međutim, nisu bili razgovori o odnosima Srbije i SAD, kao u izveštaju, nego o Kosovu pa su za nas bili loši i zatvoreni a za njega kao i uvek. 
 
03… ,,Niko ne može da ima pravo veta na transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage." to je izjavio američki državni sekretar za Evropu i Evroaziju Ves Mičel nakon posete Prištini, gde se sastao sa predsednikom i premijerom Kosova Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Problem je ime. Oni samo hoće ime a mi im samo ne damo ime. 
 
04… Povodom godine borbe protiv nasilja nad ženama, Internacionalna policijska asocijacija organizovala je u Narodnom pozorištu humanitarni koncert pod nazivom „IPA i prijatelji”. Događaju je prisustvovala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović. Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je rekla da je porodica stub svakog društva, a da ovakva svečanost pokazuje da su svi počeli više da pričaju o nasilju nad ženama.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Zato što ga sve više ima.
 
Facebook

Vreme