Reč nezavisnog vlasnika Nenada Radosavljevića 13.02.2018.

Utorak, 13. februar 2018, 17:36

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri ističe da je kosovska vlada veoma zainteresovana da reši ubistvo lidera SDP-a Olivera Ivanovića. Dodaje da je došlo do neverovatnog napretka u istrazi. Kosovsko ministarstvo pravde uputilo četiri pismena zahteva Vladi Srbije u vezi sa ubistvom Ivanovića, ali još nijedan odgovor nije stigao. Tahiri je za Radio Slobodna Evropa izjavio da će ove nedelje poslati još jedan zahtev Beogradu i videti da li postoji volja da odgovore ili ne.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Ne znam šta znači neverovatan napredak ali policija Srbije treba I mora da pruži maksimalan doprinos bez bilo kakve vrste kalkulisanja.
 
02… Severna Koreja zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da organizuje međunarodni forum pravnih eksperata zbog strogih sankcija toj zemlji. Severnokorejska misija je optužila SB UN da se ponaša necivilizovano time što društvo Severne Koreje želi da vrati u istoriju i time što narodu Severne Koreje krši pravo na život i razvoj. Severna Koreja je od sekretarijata UN tražila organizovanje pravnog foruma pre godinu dana, medjutim, zahtev im je odbijen.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Ko to još krši pravo na život i rad narodu Severne Koreje takođe je važno pitanje ali upravo bi pravni forum zasigurno i u tom smislu mogao dati neke odgovore.
 
03… Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku izabrali su slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje u Srbiji. Izabrano je šest slogana, umesto planirana tri, a novčane nagrade su zbog toga podeljene. Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj!", na drugom mestu su "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", a na trećem "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju".
 
Nenad Radosavljević – komentar: Od tih šest ja biram dva. "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i  "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju".
 
04… Devetnaest godina nakon ratnih sukoba na Kosovu, u Prištini, u dvorištu crkve Svetog Nikole, počeće sa radom prva srpska kulturna institucija. Na praznik Sretenje otvoriće se Kulturni centar. Kako je najavljeno iz Doma kulture u Gračanici, otvaranje kulturnog centra predviđeno je nakon što u crkvi Svetog Nikole u Prištini vladika raško prizrenski Teodosije služi liturgiju.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Zamisao za poštovanje.
 
Facebook

Vreme