Reč nezavisnog vlasnika Nenada Radosavljevića 13.01.2018.

Subota, 13. januar 2018, 18:54

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01--- Patrijarh srpski Irinej izjavio je za "Novosti" da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji. Mitropolit Amfilohije rekao je da strahuje da politika predsednika države "vodi ka predaji Kosova i Metohije".Nedugo zatim patrijarh Irinej ocenio je da se Aleksandar Vučić "lavoski bori za našu svetu zemlju".Kako list navodi, ova dva oprečna stava poslužila su za glasine o navodnim podelama u SPC oko pitanja KiM.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Nema navodnih podela niti oprečnih stavova?!? To što jedna strana kaže da sadašnja srpska politika klizi u izdaju a druga da je to lavovska borba su samo glasine, glasno i jasno izgovorene pred svima nama.
 
02--- Komisija Vlade Srbije zvanično je počela pregovore sa grčkom kompanijom "Mitilineos" o dinamici otplate duga od 40 miliona dolara na ime odštete zbog neispunjavanja ugovora od strane RTB Bor, piše "Politika" pozivajući se na izvor iz vlade.Komisiju, koju je Vlada Srbije formirala pre desetak dana ,čine ministar privrede Goran Knežević, ministar energetike Aleksandar Antić i predstavnici Ministarstva finansija, saznaje list.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Što dinamičnije to profitnije za pregovarače. Tako to ide. A pregovarači su sami vrh. Nema boljih, za sebe naravno. Trebali su još Blagoja Spaskovskog da uključe.
 
03--- Pred velike praznike u Srbiji se kupuje, u proseku i do 40 odsto više namirnica nego inače, procenjuju stručnjaci, a ta hrana se uglavnom baca, mada bi dobro došla onima čiji je tanjir prazan, a, kad prođu slavlja i onima koji su se zadužili da bi napunili svečanu trpezu.
 
Nenad Radosavljević – komentar: Kupuje ko ima, baca ko je bahat a tanjir je prazan onima kojih je sve više u Srbiji. Srbijo, j…te. 
 
04--- Hrvatska vlada usvojila je ove nedelje i poslala u skupštinsku proceduru konačne izmene Zakona o podsticanju ulaganja, a prema kojima bi srpske firme koje su za vreme bivše Jugoslavije imale imovinu u ovoj državi, i definitivno mogle da ostanu bez nje, pišu "Novosti".
 
Nenad Radosavljević – komentar: Kada budemo dostigli kriterijume za ulazak u EU I budemo joj se priključili I mi ćemo moći po recipročnom principu za njihove. Ovako nemamo pravo jer smo zaostali. U pokvarenjaštvu.
 
Facebook

Vreme