REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 12.07.2019.

Petak, 12. jul 2019, 16:23

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Trajan Trajković i Boban Dajić su dvojica osumnjičenih za špijunažu,  koje je privela Policija Kosova na prelazu Bela zemlja. Oni su maskirani putovali vozilom marke Ford, a proveravani i privedeni su nakon dojave da se radi o špijunima. Trajan Trajković je direktor osnovne škole u Vitini,a Boban Dajić direktor Tehničke škole u Vrbovcu u Klokotu, piše Gazeta Metro. 
 
Nenad Radosavljević - komentar: Nekako mi nikada nije bilo jasno šta to neko može da špijunira i kako to radi. Ne ono iz filmova nego stvarno u ovim našim običnim životima na Balkanu. I nikada nisam sreo nekog da mi ponudi da nešto odšpijuniram i ne znam šta bi to moglo biti. I sretao sam bitange, pokvarenjake i svakakve još ali špijune nikada. Mora da se dobro maskiraju.
 
02… Odlazeća šefica misije Euleksa na Kosovu Aleksandra Papadopulou izrazila je u Prištini zadovoljstvo saradnjom misije sa institucijama Kosova. Posebno je zadovoljna saradnjom u oblasti pravde i istakla je da će misija nastaviti saradnju o pitanjima od interesa za Kosovo. Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Haradinaj je ocenio da su uspesi EULEKS-a i Kosova zajednički i da su doprinos izgradnji poverenja gradjana u kosovske institucije.
 
Nenad Radosavljević - komentar: Pitam se da li iko ko je upućen može da se složi sa ovo dvoje - “vojvotkinjom i serdarom” o njihovom obostranom napretku i uspehu koji jedino oni jedno drugom mogu da hvale.
 
03… Prva serija komponenti ruskog PVO sistema S-400 isporučena je vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane. Gardijan ocenjuje da bi SAD zbog toga mogle da uvedu sankcije Ankari, svojoj saveznici u NATO-u. SAD se protive i pokušavaju da spreče Ankaru u njenoj nameri da kupi ruski raketni sistem, za koji kažu da nije kompatibilan sa naoružanjem NATO-a.Vašington je ranije zapretio Ankari da će je isključiti iz programa F-35 ako taj sistem kupi od Rusije.
 
Nenad Radosavljević - komentar: Ništa partnerstvo, ništa savezništvo… Ima da pojedu sankcije… Lova je ipak lova.
 
04… Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da veruje u institucije Srbije, pa zbog toga ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića nije ni pitala bilo šta u vezi sa osporavanjem njegove fakultetske diplome.Ona je dodala da od Stefanovića nije dobila uveravanja o njegovoj fakultetskoj diplomi, ali da ih nije ni tražila. Premijerka je rekla da odbija da "pada na političke spinove" i da govori o nečemu što se dogodilo pre 15 godina samo zato što, kako je ocenila, neko hoće da skrene pažnju sa drugih važnih stvari.
 
Nenad Radosavljević - komentar: I kako sada komentarisati idiotsku izjavu o problematičnom stanju u društvu kao posledici falsifikovanja, korupcije, prevare i svekolikog degradiranja morala i razgradnje države jer krivično delo falsifikovanja diploma zastareva a fantomska diploma postaje legalna. Nikako, jer izjavu daje takođe nešto problematično, nelegitimno i takođe fantomski donešeno i postavljeno.
 
Facebook

Vreme