REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 11.07.2018.

Sreda, 11. jul 2018, 18:04

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01… Ćutanje međunarodne zajednice na hapšenja petorice Srba u Gnjilanu izaziva nespokoj kod Srba, izjavio je danas poslanik Srpske liste Igor Simić. U fazi dijaloga takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. Zaključio je da ,,kad god imamo najavu postizanja dogovora imamo i napade na Srbe".
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Najveći nespokoj kod Srba ipak izaziva saznanje ko to treba da ih štiti upravo od ovakvih “stvari” a ne da ih indirektno podstiče i proizvodi. I to ko im je iz ruku preoteo sudbinu pa sada sa njom radi šta hoće. I to saznanje da veliki šef od “tih” što izazivaju nespokoj namerava da postigne nekakav nikakav dogovor… I to uskoro. 
 
02… Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) odbacio je danas kao netačno pisanje prištinskih medija da je taj tim predao privremenim kosovskim institucijama nacrt Statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji i ističu da su im samo prosledili izveštaj o njihovom dosadašnjem radu. U saopštenju Upravljačkog tima se navodi da se taj izveštaj, inače, redovno dostavlja posredstvom nadležnog Ministarstva administracije lokalne samouprave, radi informisana o dinamici aktivnosti tog tima.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Jer to je njihova tajna. To ne sme niko da vidi, naročito ne narod koga se to tiče. Kao ni onaj od prošlog četvorogodišnjeg mandata… Ali ovaj će ipak jednog dana morati da stave na sto? Da, ali to će biti posle… Sada za sada oni šalju samo izveštaje gde su bili I šta su radili onima koji ih plaćaju, jer ne bi mogli da prime platu. Šalju ali ne direktno privremenim kosovskim institucijama nego posredno preko Ministarstva administracije lokalne samouprave privremenih kosovskih institucija privremenim kosovskim institucijama… Ljudi ako nam ovi napišu statut nagrabusili smo.
 
03… Ukoliko Srbija želi da ostvari svoj cilj i postane punopravna članica EU do 2025. godine onda će morati da ispuni sve kriterijume, odnosno da sprovede sve reforme do 2023. godine kaže poslanik u Evropskom parlamentu Eduard Kukan i napominje da je dve godine neophodno za ratifikaciju sporazuma sa članicama. Što se tiče Kosova, Kukan kaže da ima evropsku budućnost ali dramatično zaostaje za Srbijom.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Dobro je da bar neko zaostaje za Srbijom pa makar to i mi bili. Mi, njena južna pokrajina.
 
04… Jačanje regionalne saradnje je šansa koju ne smemo da propustimo, za Zapadni Balkan važan je ekonomski razvoj, a zajednički izazov je brži i dinamičniji rast BDP-a, izjavila je juče premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon završenog Samita o Zapadnom Balkanu, u Londonu.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Jeste zaista. Jačanje regionalne saradnje je šansa. I ekonomski razvoj je važan. I brži rast BDP-a (pa uz to dinamičan) je izazov. I…? I ništa. Ne bi to ni znali da samit nije održan i da se nije završio pa da nam to, naše čudo od premijaera, saopšti.
Facebook

Vreme