REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 10.02.2019.

Nedelja, 10. februar 2019, 17:26

|

Izvor: RTV Mir

|

|

LEPOSAVIĆ - 01--- Avni Arifi, šef kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja tvrdi da postizanje sporazuma isključivo zavisi od Beograda, a da je, kako tvrdi, Priština spremna, prenosi RTK2 na srpskom jeziku."To zavisi isključivo od Srbije, ako žele sporazum mi smo spremni, mi smo oduvek bili spremni. Sporazum o uzajamnom priznanju je u korist obe zemlje. Kosovo je spremno", rekao je Arifi.

Nenad Radosavljević – kоmentar: I Vučić je spreman i SNS je spremna i Srpska lista je spremna ali oni nisu Srbija. Srbija je velika. I sada se uglavnom bavi time kako da počisti taj šljam među sobom koji jeste bio spreman na to što je Priština jedva čekala i što su joj ovi naši “nesoji” obećali.
 
02--- Podela teritorije, normallizacija, korekcija granica, razmena teritorija i status kvo, pet su scenarija za rešenje pitanja Kosova, piše Blic.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Taj novinar Blica je verovatno pripravnik pa mu opraštam. Korekcija granica, razmena teritorija kao i razgraničenje je isto. U svakom slučaju postoji i peta opcija a to je da Srbija proglasi okupaciju dela svoje teritorije. To se malo kome sviđa ali razumeju oni koji najbolje razumeju Kosovsko Metohijski problem. Državno pravno to je u postojećim okolnostima možda najbolje rešenje. Jeste teško ali je svakako jedno od mogućih. I još nešto, status kvo naziv je loš termin za moguće rešenje “stanje kakvo jeste”. Novinare, novinare! pripravniče, pripravniče… Razgovaraj sa ljudima koji su upućeni.
 
03--- U Srbiji "rastu tenzije i strah", izjavio je u intervjuu FoNetu profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber, koji u građanskim protestima vidi "početak oslobađanja judi", ali tvrdi da je Kosovo glavni razlog što Evropska komisija "gleda kroz prste" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer u EU i "dalje postoji nada da će on taj problem rešiti".
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Ako u Srbiji postoji proces “početak oslobađanja ljudi” i drugi potpuno suprotan “rastu tenzije i strah”, profesor iz Graca nije “dorekao” ali je meni sasvim jasno i to ko se oslobađa u Srbiji i ko je na drugoj strani počeo da se plaši. A to je i zdravo i dobro. Pogotovu zato što su počeli da se plaše neustrašivi, neuništivi i nesmenjivi a to znači oni.  
 
04--- Kada imate polarizovanu političku scenu, normalno je da će i komunikacija biti oštra, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković, dok Dobrica Veselinović iz pokreta "Ne davimo Beograd" poručuje da bi političke elite trebalo da "preseku" i kažu da verbalno nasilje više nije prihvatljivo.
 
Nenad Radosavljević – kоmentar: Verbalno nasilje je kompenzacija za svako drugo nasilje koje može nastupiti kao posledica sistemskog nasilja vlasti. U situaciji u kojoj smo ugnjeteni od strane sistema diktature vladaoca, koji je verbalno nasilje izmislio, ne vidim da bi mu se moglo odgovoriti na bilo koji drugi način te sam pre pristalica verbalnog nego fizičkog nasilja koje u postojećim okolnostima uopšte nije isključeno. 
 
Facebook

Vreme