Rašić: Priština će dozvoliti održavanje izbora

Ponedeljak, 27. januar 2014, 15:58

|

Izvor: RTV Mir

|

|


 

PRIŠTINA, 27.01.2014. - Ministar za rad i socijalno staranje Nenad Rašić rekao je da pretpostavlja da će Srbi sa Kosova moći da glasaju na vanrednim izborima koje organizuje Srbija. O učešću na kosovskim parlamentarnim izborima kaže da će uskoro predstaviti program i statut stranke.

Rašić kaže da će vlasti u Prištini najverovatnije dozvoliti da glasanje za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji bude održano i na Kosovu, ali dodaje da može da bude negodovanja opozicije.

 „Priština se neće mešati. Dozvoliće da se ti izbori održe. Ono što je loše jeste da ne možemo da utičemo na političku strukturu. Opozicija u Prištini će biti protiv toga i kritikovaće nas Srbe koji izlazimo na izbore kao i one koji ih organizuju. Sa druge strane glasovi sa Kosova neće moći bitno da utiču na rezultate izbora“, rekao je Rašić.

O parlamentarnim izborima na Kosovu Rašić kaže da su već počele pripreme i da rade na stvaranju nove političke organizacije.

„Pošto je ovo izborna godina trebalo bi da napravimo novu organizacionu strukturu stranke. Zadnjih petnaest dana radili smo intezivno i naše će delovanje da bude formalno predstavljeno do kraja februara. Na osnovu toga predstavićemo naš program i naš statut.

O navodima da su neki članovi napustili poslaničku grupu „Zajednička budućnost“ Rašić kaže da su neki članovi podneli zahteve, ali da to za sada nije verifikovano.

 

Izvor:KiM

Facebook

Vreme