Rakić: Rešavajmo probleme građana

Nedelja, 14. decembar 2014, 16:47

|

Izvor: RTV Mir, RTV Kim

|

|

KOSOVSKA MITROVICA - “Želim da podsetim gospodina Bahtirija da se u Briselu u prisustvu predstavnika EU i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, obavezao da park neće biti uklonjen, sve dok se ne nađe rešenje na koje bi pristali građani obe opštine”, saopštio je Goran Rakić.
 
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je, reagujući na izjavu gradonačelnika oštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija da će “Park mira” ubrzo biti uklonjen, rekao da od zapaljivih izjava gradonačelnici imaju važnija posla.
 
"Pošto je zaboravio da to prenese svojim sugrađanima po povratku kući, koristim i ovu priliku da ga podsetim i pozovem da se, umesto huškanjem na sukobe, zajedno pozabavimo rešavanjem problema građana", naveo je Rakić u saopšenju dostavljenom medijima.
 
Rakić tvrdi da iz Ministarstva za lokalnu samoupravu iz Prištine nije stiglo nikakvo upozorenje o tome da je postavljanje Parka mira u suprotnosti sa kosovskim ustavom, Briselskim sporazumom ili sa kosovskim zakonima.
 
Rakić podseća da je cilj “Parka mira” izraz želje da tačka koja je razdvajala dva naroda u proteklih 15 godina bude u budućnosti "mesto njihovog susreta".
 
"Nastavak teških i osetljivih pregovora koji očekuju vladu iz Beograda i novu vladu iz Prištine ne treba dodatno otežavati još jednom zapaljivom i opasnom izjavom. Teško smo postigli krhki mir.
Uklonjena je barikada sa glavnog mosta tri godine nakon što su je Srbi postavili u strahu za svoju bezbednost", naveo je gradonačelnik Severne Mitrovice.
 
"Naglašavam da se izjava gradonačelnika Bahtirija o tome da će se situacija na mostu dovesti u pređašnje stanje može razumeti samo kao pretnja miru", istakao je Rakić i dodao da će braniti mir i dostojanstvo svih ljudi kojima je do mira.
Facebook

Vreme