PRIJAVLJENO 40 ADVOKATA ZA ZASTUPASNJE PRED SPECIJALNIM SUDOM

Sreda, 14. mart 2018, 16:09

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

PRIŠTINA  - Specijalizovana veća Kosova obelodanila su “imenike” branilaca osumnjičenih i optuženih, ali zastupnika žrtava i svih lica koja imaju pravo na pravno zastupanje.
 
Ovi “imenici” sadrže imena 40 advokata koji su stekli pravo postupanja pred Specijalizovanim većima Kosova u svojstvu branilaca osumnjičenih i optuženih, te zastupnika grupe žrtava i svih ostalih lica koja imaju pravo na pravno zastupanje, saopšteno je iz Specijalizovanih veća.
 
Sudija Ekaterina Trendafilova, predsednica Specijalizovanih veća Kosova, je čestitala svim braniocima i zastupnicima koji su do sada upisani u imenike.
 
“Rigorozni uslovi za upis u imenike branilaca i zastupnika obezbeđuju efikasno i profesionalno pravno zastupanje optuženih i žrtava pred Specijalizovanim većima Kosova, što će dodatno doprineti integritetu pravosudne delatnosti Specijalizovanih veća” , navela je Trendafilova.
 
Navdeno je da su poslate brojne prijave za zastupanje pred specijalnim sudom od novembra prošle godine, ali da postupak za podnošenje novih prijava i dalje traje.
 
Informacije o upisu mogu se naći na sajtu www.scp-ks.org u Uputstvu za podnosioce prijava.
Facebook

Vreme