PRETUČEN ORGANIZATOR PROTESTA " JEDAN OD PET MILIONA" U NEGOTINU

Petak, 15. mart 2019, 18:14

|

Izvor: N1

|

|

NEGOTIN - Organizator protesta "Jedan od pet miliona" u Negotinu Strahinja Ćirić napadnut je ispred zgrade u kojoj živi i zadobio je teže telesne povrede glave, saopštili su organizatori protesta.
 
U saopštenju je navedeno da je Ćirić napadnut pošto je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, "glavnom batinašu SNS-a".  
 
Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza zgrade, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hirurško odeljenje.  
 
Organizatori protesta navode da se Ćirić ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.  
 
Ćirić je na protestu, održanom 7. marta rekao da je "Zelja gospodar Negotina", te da predsednika opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić kazao da je bliska Zelji.  
 
Organizatori protesta su se u današnjem saopštenju obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poručili da "više neće ćutati".
 
"Nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugrađanima. Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska", naveli su organizatori protesta.
 
Lideri SzS su na hitnoj konferenciji za štampu pozvali policiju da uhapsi napadača.
 
Jugoslav Kiprijanović iz Pokreta "Dveri" je rekao da Ćirić sumnja da je napad povezan sa njegovim učešćem u organizaciji protesta "Jedan od pet miliona" u Kladovu i prema njegovim rečima - pominjanjem Zelje koji je, kako je rekao, "alfa i omega" u tom gradu. Postoje indicije da iza napada stoje njemu bliski ljudi, dodao je.
 
Zoran Milojević Zelja: Ne znam ništa o napadu
 
Zoran Milojević Zelja u izjavi za Insajder kaže da je za napad na Ćirića saznao iz pitanja novinara tog portala, ističući da Ćirića ne poznaje niti zna da ga je pominjao tokom prošlonedeljnog protesta.
 
"Nemam pojma da se to uopšte dogodilo. Niko me nije obavestio. Prvi put čujem za Ćirića. U Negotinu sam poslednji put bio pre dva i po meseca, obavljajući posao za svoju stranku", kaže Milojević za Insajder.
 
Na pitanje šta su njegove stranačke aktivnosti u Negotinu, kao i zbog čega bi ga Ćirić nazvao "gospodarom Negotina", Milojević odgovara da je u SNS-u zadužen za stranačke aktivnosti u tom delu Srbije, kao i da nije nikakav gospodar Negotina niti ima veze sa opštinskom vlašću.
 
"Ne pitam se ništa u Negotinu, bavim se samo strankom i sistemom svoje stranke. Ja sam u Izvršnom Odboru SNS-a zadužen kao koordinator za taj deo Srbije. Svako ima pravo da priča šta god hoće i da povezuje, ali ja nemam nikakve veze sa tim napadom. Ako se neko poziva na mene, to stvarno ne znam. Radim svoj posao časno i pošteno", ističe Milojević za Insajder.
 
Ime Zorana Milojevića Zelje je više puta pomenut u vezi sa incidenatima tokom lokalnih izbora poslednjih nekoliko godina. Iako su ga napadnuti pripadnici opozicije više puta identifikovali kao napadača, nijedan od tih slučajeva nije se našao pred sudom, a među njima je i slučaj prebijanja i kidnapovanja opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, podseća Insajder.
Facebook

Vreme