Predizborna kampanja 10 dana

Petak, 09. maj 2014, 17:16

|

Izvor: Beta, B 92, Tanjug

|

|

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija Kosova odlučila da sve partije koje žele da učestvuju na izborima imaju rok od sedam dana da dostave imena kandidata za poslanike.
“Svaka partija na svoju listu može staviti najviše 120 kandidata za poslanike saopšteno je danas iz CIK. CIK je takođe odlučio da predizborna kampanja traje deset dana, od 28. maja do 6. juna
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zvanično je zatražila od EU da pošalje tim za praćenje predstojećih vanrednih izbora za kosovski parlament, piše danas Tribuna. 
U pismu koje je uputila visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, Jahjaga izražava spremnost da preduzme sve neophodne mere kako bi se predstojeći izbori održali u mirnoj i fer atmosferi. "Molimo vas da ovo pismo prihvatite kao poziv u ime Kosova za posmatrače EU za praćenje vanrednih izbora u junu", navodi se u pismu koje je kosovska predsednica uputila Eštonovoj. 
Predsednica Kosova je juče potpisala ukaz o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora za 8. jun ove godine. Jahjaga je prethodno obavila konsultacije sa svim političkim partijama Kosova. 
Toj odluci je prethodila odluka o raspuštanju Skupštine Kosova za šta je glasalo 90 poslanika.
Facebook

Vreme