Poslanici o Šešelju i uticaju na politički život

Subota, 08. novembar 2014, 17:03

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Država neće dozvoliti bilo kakvu destabilizaciju, ma od koga ona dolazila, izjavio je danas poslanik SNS Milovan Drecun povodom puštanja Vojislava Šešelja iz Haškog trubunala, dok iz opozicione DS navode da je SRS oduvek bila njihov politički protivnik, te da u "kumovske i porodične svađe" ne žele da ulaze.
 
"Stranka koja je dobila podršku skoro 50 odsto birača na izborima, svakako ima stabilnu političku poziciju koju ne može da uruši ni Vojislav Šešelj ni njegova straka koja je dobila dva ili tri posto", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.
 
On je dodao da država ima stabilne institucije i da je okrenuta prosperitetu građana, tako da neće dozvoliti bilo kakvu stabilizaciju.
 
Stav Socijalističke partije Srbije je identičan kao i stav vlade, rekao je poslanik te partije Đorđe Milićević.
"Čini mi se da u ovom trenutku ništa ne može poremetiti političke prilike u Srbiji. Srbija ima jasan pravac, put kojim treba ići, a to svakako jeste evropski put, nastavak modernizacije, reformskih procesa bez kojih neće biti pozitivnih pomaka u Srbiji", naglasio je on.
 
Poslanik DS Balša Božović kaže da su radikali oduvek bili politički protivnici demokrata, kao i obrnuto, ali je ocenio da je primetna nervoza u redovima SNS.
"Mnogi poslanici su u međuvremenu iz SRS prelazili u SNS, sad se neki kolebaju da li će se u nju vratiti. Porodične svađe lidera te dve političke opcije nas u tom smislu ne zanimaju", odgovorio je Božović novinarima.
 
Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić izneo je lični stav da puštanje Vojislava Šešelja na slobodu neće imati političke posledice na život u Srbiji.
"Ja lično mogu da vam kažem, mi kao stranka nismo zauzimali stav, da je neprihvatljivo da jedan čovek bude gotovo 12 godina u pritvoru bez presude i da je tim procesom stavljena jedna ljaga na rad Haškog tribunala za međunarodne zločine, uopšte na međunarodnu pravdu", rekao je Đurišić.
Facebook

Vreme