"Pomoći ćemo Ivanoviću"

Sreda, 05. mart 2014, 16:20

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD, 05.03.2014. - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će povodom najave o formiranju oružanih snaga Kosova razgovarati sa Ketrin Ešton.

 

"Sve što mislimo saopštiću Ketrin Ešton čim se budemo videli. Postoje mnoge stvari koje se dešavaju a nisu u skladu sa dogovorom", rekao je on u izjavi novinarima.

Naveo je i da će država preduzeti sve što može da pomogne Oliveru Ivanoviću. 

"Naš posao je da zaštitimo našeg čoveka koji smatra da su mu ne samo ljudska prava već i bezbendost ugroženi", naglasio je Vučić. 

Vučić izjavio je danas da je važno da međunarodna zajednica odmah reaguje na štrajk glađu Olivera Ivanovića i da će Srbija preduzeti sve što može. 

"Mislim da ću uputiti telefonski poziv i pokušati da razgovaram sa više važnih ljudi u Evropi i svetu tim povodom. Naš je posao da zaštitimo našeg čoveka, čoveka koji se oseća ugroženo i koji smatra da mu je bezbednost ugrožena, a ne samo njegova osnovna ljudska prava", izjavio je Vučić u Ćupriji gde je potpisan Memorandum o razumevanju o izgradnji fabrike za proizvodnju auto delova za automobilsku industriju Trak lajt.

Izvor: B 92

Facebook

Vreme