Počeo sastanak Dačić- Tači - Ešton

Ponedeljak, 27. januar 2014, 18:33

|

Izvor: RTV Mir

|

|


 

BRISEL, 27.01.2014. - Sastankom premijera Srbije Ivice Dačića i visoke predstavnice EU Ktrin Ešton u Briselu je u ponedeljak popodne počela 21. runda dijaloga Beograda i Prištine.

Nakon Dačića sa visokom predstavnicom Ešton odvojeno će se sastati premijer Kosova Hašim Tači, a potom je predvidjen trojni sastanak, na radnoj večeri.

Kako je rečeno agenciji Beta u sedištu EU, teme ove runde dijaloga biće "otvorena pitanja u primeni dogovora" postignutih sporazumom Beograd-Pristina i "nastavak dijaloga" o mogućim drugim temama.

Premijer Srbije Dačić je prilikom pokretanja pregovora s EU prošle nedelje rekao da će se razgovarati o telekomunikacijama, energetici, zaštiti srpske kulturne baštine i SPC, kao i o imovini i drugim temama.priveden.


 

Nadam se uspehu razgovora o pravosudju i opštinama

Runda dijaloga Beograd - Priština počela je u ponedeljak sa skoro sat zakašnjenja, a kosovski premijer Hašim Tači izjavio je, uoči odvojenog susreta sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, da se nada da će se doći do konkretnih rezultata na polju pravosudja i primene svih dosadašnjih dogovora.

Tači je uoči ove runde i razgovora sa srpski premijerom Ivicom Dačićem istakao da veruje da će rešavanje tekućih pitanja biti lakše pošto su održani izbori za četiri opštine na severu Kosova i izabrano rukovodstvo u tri od njih.

Kosovski premijer je dodao da će 23. febrara biti ponovljeni izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice.

Na pitanje da li smatra da će u samom dijalogu doći do promena imajući u vidu da je Srbija počela pregovore o članstvu sa EU, Tači je odgovorio da se nada da će biti povoljnih promena i da će se doći bliže onom času kad će Srbija priznati nezavisnost Kosova.

 

Izvor:Beta

Facebook

Vreme