POČELO SUĐENJE TODOSIJEVIĆU ZBOG „SLUČAJA RAČAK“

Ponedeljak, 02. decembar 2019, 17:13

|

Izvor: KoSSev

|

|

PRIŠTINA - Pet meseci nakon što je kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv bivšeg ministra administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova, Ivana Todosijevića, danas je u Osnovnom sudu u Prištini počelo suđenje ovom funkcioneru Srpske liste.Todosijević se tereti za „podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“, a zbog izjave povodom 20-godišnjice od NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu.
 
“Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju“, izjava je Todosijevića zbog koje početkom aprila protiv njega pokrenuta i istraga.
 
Pre toga kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio ga je sa funkcije zbog „govora mržnje“ i „neznanja, mržnje i vređanja žrtava Račka“.
 
Kako prenosi prištinska Gazeta Express, Todosijević se na današnjem ročištu izjasnio da nije kriv, dok je njegov advokat, Nebojša Vlajić, zatražio oslobađanje od optužbi njegovog klijenta.
 
Todosijević je na poslednjim izborima za Skupštinu Kosova izabran za jednog od 10 poslanika Srpske liste.
Facebook

Vreme