"Petrović mora da sledi politiku Srpske liste"

Utorak, 05. avgust 2014, 17:13

|

Izvor: KiM Radio

|

|

GRAČANICA - „Srpska lista“ sprovodi jasnu poltiku koju mora da sprovodi i Slobodan Petrović, on neće moći da radi ono što je radio u prošlosti, rekao Dalibor Jevtić.
 
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je podsetio da je privatizacija jedno od važnijih pitanja za pregovore o učešću „Srpske lisrte“ u novoj kosovskoj vladi, a da je Petrović bio član borda direktora Kosovske agencije za privatizaciju i da nije ništa učinio kako bi je sprečio.
 
Jevtić je dodao da će Srpska lista kao poslanički klub delovati u skladu sa politikom i onim principima o kojima su govorili direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, a to su pitanja privatizacije, pitanje formiranja Zajednice srpskih opština i pitanje formiranja novih opština.
 
Jevtić je dodao da ne postoji mogućnost da se članovi opštinskog odbora Štrpce, koji su napustili Samostalnu liberalnu stranku, ponovo priključe ovoj političkoj partiji.
 
„Najavljena skupština u SLS-u je nešto što će se formalno odraditi, znam to jer sam bio u prilici da čujem da je na poslednjoj sednici glavnog odbora opet rečeno da stranka treba da ima samo jednog kandidata za predsednika, a to nije dobro", rekao je Jevtić.
Facebook

Vreme