PATRIJARH IRINEJ SLUŽIO SVETU LITURGIJU U ORAHOVCU

Nedelja, 14. april 2019, 19:07

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

ORAHOVAC - Drugog dana posete Kosovu patrijarh srpske pravoslavne crkve Irinej služio je jutros svetu liturgiju u hramu Uspenja presvete Bogorodice u Orahovcu, a nakon toga je obišao Veliku Hoču i Zočište.
 
Patrijarha Irinieja u Orahovcu je dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije, a svetoj liturgiji u hramu Uspenja presvete Bogorodice prisustvovalo je stotinak Srba iz Orahovca i okoline. Nakon liturgije patrijarh je rekao da je veoma srećan sto je u ovom gradu zajedno sa svojim narodom.
 
“Drago mi ja da sam tu, da sam sa Vama u ovim teskim trenutcima po naš narod. Kosovo je sveta srpska zemlja, naš srpski Jerusalim, i mnoge sile su se u ovom trenutku nadvile nad njim. Mnogo puta je branjeno, biće i ovoga puta uz Božiju pomoć i naše zajedništvo sačuvano i odbranjeno”, rekao je patrijarh Irinej.
 
Među okupljenim vernicima, ne samo iz Orahovca već i šire, vladalo je veliko zadovoljstvo što je srpski patrijarh zajedno sa njima.
 
,,Puno mi je srce što sam ovde i što je naš patrijarh ovde sa nama, što smo zajedno danas u Orahovcu”.
 
,,Znači nam njegov dolazak, daje veliku veru i nadu da ćemo ostati na svome”.
 
,,Došli smo iz Podgorice, bili sa našim ljudima iz Orahovca na liturgiji i veoma smo srećni što smo bili deo svega”.
 
Nakon služenja liturgije u Orahovcu, patrijarh Irinej i sveštenstvo obišli su Veliku Hoču, Zočište, Svete Arhangele i Bogorodicu Ljevišku. Posetu patrijarha Irineja obezbeđivale su jake snage Kosovske policije.
Facebook

Vreme