Pantić: EU ima dvostruke aršine

Ponedeljak, 07. oktobar 2013, 18:18

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD - EU ima dvostruke aršine, ni ona ne želi da se neke stvari iz Briselskog sporazuma sprovedu, kaže zamenik direktora Vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.

 

"Nama je važno da se Briselski sporazum sprovede, ali ako se pred državu Srbiju postavljaju novi uslovi, ako se samo pred Beograd postavljaju nerealni zahtevi, a imate puno razumevanja za Prištinu, čak i kad ne sprovodi za šta se obavezala, onda ne treba da se ide u Brisel", kaže Pantić.

Pantić dodaje da se ništa dramatično neće desiti na Kosovu, ako dođe do prekida dogovora. 

"Nije kriva država Srbija, već Albanci koji ne žele da sprovode Briselski sporazum. Ako se primeni nešto što je dogovoreno, ali ne u obliku u kom je dogovoreno, neće biti održivo. Imamo ogroman pritisak da se izbori bojkotuju. Kome je u interesu da mali broj Srba izađe na izbore? Niti će Srbija biti kriva, niti će biti optuživana ako se taj sporazum ne sprovede, mi smo učinili sve sa naše strane, ali nema volje sa druge strane", kaže Pantić. 

Pantić dodaje da Srbija ne može biti okrivljena za to da ne primenjuje Briselski sporazum. 

"Mi smo neke bolne ustupke učinili u pregovaračkom postupku i nema prostora da se više čine ustupci. Ne bi bili pobednici Srbi, ali bi veći gubitnici bili Albanci. Mi ne bismo dobili ništa time. Ali zar treba mi stalno da činimo ustupke da bi taj procesu bio uspešan?", kaže Pantić. 

Izvor: B92

Facebook

Vreme