Orden za francuskog humanitarca Arnoa Gujona

Petak, 12. januar 2018, 16:40

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

ŠABAC - Arno Gujon, autor knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji", za svoj humanitarni rad i ljubav koju je pokazao prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dobio najveće odlikovanje Eparhije šabačke.
 
Vođen idejom da sve zavisi od malih koraka koje činimo svakoga dana, francuski humanitarac Arno Gujon, predstavio je u Šabačkoj gimnaziji svoju knjigu "Svi moji putevi vode ka Srbiji". Tom prilikom, episkop šabački Lavrentije uručio mu je, zbog velike ljubavi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i humaniranog rada, Orden Svetog vladike Nikolaja.
 
"Ovaj orden mi mnogo znači", rekao je francuski humanitarac. "To je najviši orden Eparhije šabačke, nisam znao da ću ga dobiti danas, velika mi je čast, to je ujedno i velika odgovornost, zato što sada moramo da radimo još više i još bolje za dobrobit dece i socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije. Drago mi je da vidim da ne samo Eparhija raško-prizrenska već i eparhije u Srbiji prepoznaju naš rad i naše zalaganje."
 
Od sna i želje do 43 konvoja pomoći prošlo je četrnaest godina.
 
"Veliki evropski humanitarac i pacifista, napisao je najlepšu knjigu koju sam u životu pročitao, sa suzama i velikim emocijama", ističe dr Ljubomir Ranković, protođakon. "Danas je dobio najveće odlikovanje naše eparhije, Orden Svetog vladike Nikolaja."
 
Posebna je radost primiti takvog gosta, rekla je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimnazije, "posebno što naš gost nosi poruku mira, solidarnosti i ljubavi, koju treba da čuju svi mladi ljudi".
 
Tiraž od 13.000 primeraka knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji" Eparhija šabačka poklonila je učenicima srednjih škola i njihovim profesorima.
Facebook

Vreme