Oplačkana crkva u Babinom Mostu

Ponedeljak, 03. februar 2014, 13:36

|

Izvor: RTV Mir

|

|

KOSOVSKA MITROVICA, 03.02.2014. - Nepoznate osobe opljačkale su tokom noći crkvu i ukrali automobil iz parohijskog doma u selu Babin Most kod Obilića na Kosovu, rekao je otac Boško Klicarić.

 

"Ovo je treći put da je na udaru pljačkaša crkva, a ovoga puta lopovi su razvalili vrata i na parohijskom domu, ukrali ključeve i odvezli automobil vredan oko 7.000 evra", rekao je Klicarić. On je naglasio da se ne oseća bezbedno i zatražio od policije da otkrije počinioca.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila obijanje i pljačku crkve Pokrova Presvete Bogorodice i parohijskog doma u Babinom Mostu i zatražila od međunarodne zajednice da spreči takve i slične incidente, "s obzirom da reakcija Prištine po tom pitanju redovno izostaje". 

Dodaje se i da je Crkva jedna od najstarijih na centralnom Kosovu i Metohiji, izgrađena odmah posle Kosovskog boja i obijana je više puta od 2008. godine. 

"Naravno da počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni", navodi se u saopštenju u kome Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži od međunarodne zajednice da stane na put takvom vandalizmu i zaštiti srpske svetinje u Pokrajini. 

Iz Kancelarije ističu da je nedopustuvo da na tlu Evrope, u 21. veku, i dalje postoji i toleriše se nepoštovanje srpskih pravoslavnih crkava i manastira.

Izvor: Tanjug

Facebook

Vreme