"Ograničiti bahatost Prištine"

Ponedeljak, 07. oktobar 2013, 18:12

|

Izvor: RTV Mir

|

|

BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović kaže da od sastanka u Briselu "najmanje očekuje" ograničavanje samovolje i bahatosti kosovskih institucija.

 

Odalović navodi da očekuje saradnju i od Srba koji učestvuju na lokalnim izborima, a nisu predstavnici jedinstvene Srpske liste koju je podržao Beograd.

U Briselu će o lokalnim izborima razgovarati srpski i kosovski premijeri, Ivica Dačić i Hašim Tači, s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Odalović, koji je član pregovaračkog tima Beograda u Briselu, rekao je za Radio-televiziju Srbije da očekuje da će rezultat sastanka biti takav da će Srbija moći da podrži lokalne izbore na Kosovu i Srbe koji hoće na njih da izađu. 

"Ono što najmanje očekujemo jeste da se reši i jedno pitanje koje do sada nije rešeno, a to je pitanje (srpskog) člana Centralne izborne komisije Kosova (CIK)", rekao je Odalović. 

On je istakao da je važno da predstavnik Srpske liste bude u CIK-u, jer prema njegovim rečima, "CIK drži sve u svojim rukama, direktno kreira lokalne izbore i može ključno da utiče na njihovu regularnost". 

Izvor: B92

Facebook

Vreme