Obustavljena istraga za ubistvo

Četvrtak, 08. maj 2014, 20:49

|

Izvor: Tanjug, B 92

|

|

ĐAKOVICA  - Osnovno tužilaštvo u Đakovici obustavilo istragu protiv trojice Albanaca osumnjičenih za ubistvo Aleksandra Putnika i pokušaj ubistva njegovog sina Dobrice.
Zastupnik porodice Putnik advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da je Odeljenje tužilaštva za teška krivična dela u Đakovici, zbog nedostaka dokaza, obustavilo istragu protiv Gazmenda i Gzima Morine.
Ova dvojica Albanaca iz sela Vrnik u opštini Orahovac osumnjičeni su za ubistvo Aleksandra Putnika i za pokušaj ubistva njegovog sina Dobrice, koji je tom prilikom teško ranjen, rekao je Vasić.
Vasić je dodao da je i istraga obustavljena i u odnosu na Baškima Gašija iz Prizrena, za koga se sumnjalo da je pomagao u izvršenju krivičnog dela. 
"Za krivično delo teškog ubistva nije predviđena zastarelost krivičnog gonjenja. Iako je od događaja prošlo puno vremena, ne gubim nadu da će se počinioci na kraju otkriti", rekao je Vasić. 
U selu Zrze kod Orahovca oktobra 2011. godine ubijen je Aleksandar Putnik, a teško ranjen njegov sin Dobrica. 
Zločin u kome je otac ubijen, a sin teško ranjen, dogodio se u albanskom selu Zrze, udaljenom desetak kilometara od Orahovca.
Facebook

Vreme