Nikolić: Rezovi će biti bolni

Utorak, 05. avgust 2014, 18:07

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio da je partnerski odnos OEBS prema Srbiji od 2001. godine doprineo sprovođenju reformi.
 
"Nažalost, mi to nismo iskoristili na pravi način", naglasio je predsednik u razgovoru sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Peterom Burkhardom i istakao da su sve vlade do 2012. godine radile isključivo na popularnosti, a ne na suštinskoj i sveobuhvatnoj reformi društva i institucija.
 
Prema njegovim rečima, mi više nemamo vremena i rezovi će biti bolni, zato svi moramo da damo vetar u leđa vladi, jer će svaka neosnovana kritika samo usporiti agoniju, koju moramo da prevaziđemo što pre“ . 
 
Predsednik Srbije je dodao da je pomoć OEBS-a i drugih evropskih organizacija u sprovođenju reformi dragocena, navedeno je u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika Republike. 
 
Šef Misije OEBS-a Peter Burkhard je istakao da u sprovođenju reformi misija radi zajedno s vladom i da ima razumevanja, da nema više mnogo vremena, niti prostora za bilo kakve greške. 
 
"Bili smo svedoci koliko greške koštaju na primeru reforme pravosuđa. To se veoma teško ispravlja“, naglasio je Burkhard. 
 
On je istakao da ne želi nikoga da okrivi za greške, jer svi koji su u tome učestvovali snose deo krivice. 
 
Burkhard je izrazio nadu da će vlada imati dovoljno snage i da će, uprkos ogromnim naporima koje ulaže u rešavanje ključnih problema, imati vremena da se bavi i pitanjima koja se tiču ne samo centralne Srbije, već i njenih ostalih delova. 
 
Predsednik Nikolić je podvukao da je veoma važna podrška na sprovođenju reformi i da će on stati iza svake odluke vlade, ma koliko ona bila nepopularna. 
 
"Ne postoji drugi način da se obezbedi bolja budućnost građana Srbije, jer je tanka linija izmeđju konstruktivne kritike i planiranog rušenja vlade", naglasio je predsednik i dodao da toga svi treba da budu svesni.
Facebook

Vreme