"Neće biti uklonjen park mira"

Nedelja, 14. decembar 2014, 16:49

|

Izvor: Beta, B 92

|

|

BEOGRAD - “Park mira” na mostu u Kosovskoj Mitrovici neće biti uklonjen do pronalaženja prihvatljivog rešenja za srpsku i albansku zajednicu u tom gradu, izjavio je Marko Đurić.
 
Na pitanje da li je uklanjanje “Parka mira” na mostu u severnoj Kosovskoj Mitrovici uslov za otvaranje poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je rekao da je u Briselu dogovoreno da se najpre izvrši tehnička procena stanja tog mosta, a da se potom gradonačelnici dogovore o rešenju koje bi uvažilo mišljenje građana oba dela grada.
 
Do pronalaženja takvog rešenja "neće se ništa dirati", rekao je Đurić za agenciju Beta.
 
Park mira postavili su čelnici severnog, srpskog dela grada, umesto betonske barikade koja je bila na mostu. Albanci smatraju da je i park neka vrsta blokade jer onemogućava saobraćaj motornim vozilima preko mosta koji deli srpski i albanski deo grada.
 
Gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri je izjavio juče da će “Park mira” vrlo brzo biti uklonjen i da će most preko posebnog projekta Evropske unije biti vraćen u prethodno stanje.
Facebook

Vreme