Napadnuti radnici Elektrodistribucije kod Bujanovca

Petak, 01. avgust 2014, 17:47

|

Izvor: Tanjug

|

|

VRANJE - Četvoro zaposlenih u "Elektrodistribuciji" Vranje napadnuti su u selu Veliki Trnovac, kod Bujanovca, prilikom pokušaja da sa elektromreže isključe nelegalne potrošače, prenosi Radio televizija Vranje. 
 
Dok je po nalogu nadležnih vršila isključenja, dežurnu ekipu EPS-a juče je napao meštanin Elisa Salihi, koji je metalnom šipkom dvojici radnika naneo lake telesne povrede i sa više udaraca oštetio službeno vozilo marke "jugo".
 
Lake telesne povrede zadobili su radnici Burim i Adnan Ljatifi iz Velikog Trnovca dok su Gazim Hasani, takođe iz Trnovca i Rejan Behljulji iz Lučana uspeli da pobegnu.
 
Povređenima je ukazana lekarska pomoć u Bujanovačkom Domu zdravlja.
"Ovo nije prvi slučaj da naši radnici budu napadnuti u Velikom Trnovcu gde je inače najviše najvećih dužnika za utrošenu struju. Zbog toga tražimo da Policijska uprava saopšti više pojedinosti o napadu, kao i da se bahati napadač koji je sam sebe protivzakonito priključio na električnu mrežu što pre privede", rekao je u telefonskoj izjavi za RTV direktor "Elektrodistribucije" Zoran Knežević.
 
Da je do incidenta došlo potvrdio je portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković, koji je rekao Tanjugu, da je nepoznato lice, juče u 11.55 časova, u selu Veliki Trnovac vozilom preprečilo put službenom vozilu "Elektrodistribucije" Vranje, izašalo iz auta i metalnom šipkom polomilo prednje vetrobransko staklo na vozilu EPS-a. 
 
Policija je izvršila uviđaj i u konusultaciji sa zamenikom osnovnog javnog tužioca u Vranju, EPS-u je naloženo da dostavi pismenu prijavu o tom incidentu.
 
Nakon dostavljene prijave, tužilaštvo će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela, a policija intenzivno radi na identifikaciji izvršioca ovog dela, dodao je Stamenković. 
 
Prema podacima "Elektrodistribucije" u Vranju, ovo je učestala pojava prilikom intervencije na teritoriji Bujanovca i Preševa, što stvara ogromne probleme, a najveća dugovanja za neplaćenu struju u Pčinjskom okrugu su upravo iz ove dve opštine.
 
U novembru prošle godine dvojica električara vranjske Elektrodistribucije, koju su u Veliki Trnovac došli da iseku struju Albancu koji duguje veliku sumu, završili su kao taoci, a oslobodila ih je policija.
Facebook

Vreme