MUSTAFA: REŠENJE FORMIRANJA VLADE JE NA SAMOOPREDELJENJU

Ponedeljak, 13. januar 2020, 15:53

|

Izvor: Gazeta Express, Tanjug

|

|

PRIŠTINA - Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSК), Isa Mustafa, izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, da je na Pokretu Samoopredeljenje da odluči o postizbornom koalicionom sporazumu."Oni su rešenje, a ne mi", rekao je kratko Mustafa novinarima, prenosi Gazeta Expres.
 
I popredsednik DSK, Agim Veliu, je rekao da je odgovornost zbog toga što nova vlada još nije formirana na Pokretu Samoopredeljenje.
 
Veljiu je rekao da ne može da govori o ponudi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija tom savezu, jer se o tome još nisu izjasnili stranački organi DSK.
 
"Čekamo rešenje od Samoopredeljenja koje je funkcionalno za obe strane. Njihova je odgovornost, naravno, da pronađu rešenje za ovu novostvorenu situaciju. Naglašavam da mi čekamo. Kurtijeve ponude nismo razmotrili u našim stranačkim organima, jer ne razmatramo posebne ponude, već smo samo razgovarali o principima", rekao je Veljiu.
 
Ranije danas se oglasio i Avdulah Hoti, koji je rekao da je DSK dao ponudu Samoopredeljenje, koje treba da odluči da li će da je prihvati.
 
Facebook

Vreme