MITROVČANKA NEVENA BOŽOVIĆ PLASIRALA SE U FINALE EVROVIZIJE

Sreda, 15. maj 2019, 17:22

|

Izvor: KoSSev, RTS

|

|

IZRAEL - Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“, Mitrovčanka Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu, prenosi RTS.
 
Takmičenje u subotu nastavljaju i takmičari iz Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija, prenosi RTS.
 
Izrael je osvojio pravo da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja nakon što je izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila prošle godine u Lisabonu s pesmom „Toj“.
 
Ona je otvorila ovogodišnju Evroviziju istom pesmom.
 
„Ne mogu da verujem da je Evrovizija u Tel Avivu. Imala sam neverovatnu godinu, bili ste neverovatni prema meni, dobrodošli u Izrael“, rekla je Neta Barzilai.
 
Netu će pokušati da sledi Kobi Marimi, ali kladionačari nažalost predviđaju da će on osvojiti tek 25. mesto, navode izraelski mediji.
 
Drugo polufinale je u četvrtak, a takmičenje se održava uz jake mere bezbednosti nakon nedavnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa.
 
Izrael je utrošio 5,6 miliona dolara za bezbednost, što je mnogo više nego ranijih godina kada je u dva navrata bio domaćin ovog takmičenja, rekla je Šaron Ben David, portparolka izraelskog javnog servisa Kan.
 
Desetine hiljada policajaca je angažovano da se brine o miru i redu tokom nedelje Evrovizije.
Facebook

Vreme