"MIROVNE SNAGE NA KOSOVU GARANT BEZBEDNOSTI SRPSKOG NARODA"

Sreda, 17. jul 2019, 17:02

|

Izvor: Beta

|

|

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu generalom Todom Voltersom, da su mirovne snage na Kosovu pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu, piše Beta.Kako se navodi u saopštenju, Vučić je u razgovoru zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da "vrh srpske vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa Kforom".
 
General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.
 
"On je potvrdio da će Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na Kosovu. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu", dodaje se u saopštenju, prenosi Beta.
 
Facebook

Vreme